IMG_4634

Sömn 150118

Kan inte sova. Har ändrat sängens position. Blev snyggare, eller hur man nu uttrycker det. Dock,  måste hamnat på ett currykryss. Ett magnetiskt fält som får kroppen i “limbo”. En del säger att det är en vatten åder som stör systemet. Något är det.

Det märkliga är att ju äldre jag blir, ju mer ter sig sånt där mer trovärdigt. Det är paradoxalt eftersom jag ser mig som rationell och bestämd motståndare mot exempelvis religiös irrationalitet.

Men kunskap grundad på umgänge med Moder Jord, det tror jag på. Jag har läst min Lasse Berg och Peter Nilsson. Jag har mött en livs levande shaman i Bolivia. Respekt.

Currykrysset tror jag på. Sen är väl frågan om det är svaret på störd sömn?

Om det nu är så att ingen sömnen behagar infinna sig, hur skall man då ta sig igenom detta på ett rationellt sätt? Helt enkelt vad gör man under den vakna tiden och hur minimerar man risken att vakna mitt i natten?

Den sista frågan först: sluta drick alkohol. Utsätt dig inte för timmarna när spriten går ur kroppen. Icke kreativ ångest. Skräck i natten. Drick över huvudtaget  mindre vätska innan sänggående.

Träna stenhårt, trötta ut kroppen.

Ändå vaken: Se kvalitetsfilm? Skriv på en bok? Läs affärslitteratur?

Eller: vänta ut ångesten och se vilket svar som ligger bakom?

Det vete fan. Bör inte aktivitet alltid finnas där, som en motor, som något som sätter igång något, utan att det finns ett klart mål?

Rörelse som mål, inte som medel.